S-a încheiat proiectul YEC (Young Entrepreneurs CONECT 2023) derulat cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite (prin U.S. Department of State Federal Assistance Award). Prin intermediul acestuia tineri cu vîrsta între 18 si 35 de ani, în principal din regiunea Moldovei, din Republica Moldova si Ucraina, și-au prezentat ideile de afaceritiv), aflate în stadiu incipient sau la care deja lucrează efectiv, în fața a 8 mentori, oameni de afaceri de succes din România, Republica Moldova și sudul Ucrainei. Scopul proiectului este acela de a conecta tinerii antreprenori cu mentorii, pentru a facilita dezvoltarea antreprenorială. Proiectul a fost implementat de către Asociația ICONIC Cluster în parteneriat cu APEC (Asociația Pentru Promovarea Economiei Cunoașterii). Programul își propune să favorizeze inițiativa antreprenorială.
Viitorii antreprenori au avut posibilitatea să își valideze ideile de afaceri în fața mentorilor iar cei cu ideile de afaceri cele mai apreciate au avut posibilitatea să rămînă în contact cu unii dintre mentori pentru un suport suplimentar. Cei interesati de acest domeniu pot găsi mai multe detalii pe YEC – Young Entrepreneurs Connect (yeconnect.ro).
Mentorii implicați în proiect sunt oameni de afaceri cunoscuți, antreprenori de succes la nivel național. Șase sunt din România (Adrian Mironescu, Amalia Georgescu, Radu Nechita, Marius Ursache, Ciprian Otea, Dan Zaharia), unul din Republica Moldova, Rafael Ciolici (decanul Facultății de Inginerie Economică și Business (FIEB) din cadrul Universității Tehnice din Moldova) și unul din Ucraina, George Zvirid (om de afaceri cu o vastă experiență în industria IT, fost director Saga Software)
Deși din punct de vedere formal proiectul s-a încheiat participanții ne propunem să oferim în continuare suport participanților care s-au remarcat prin ideile lor de afaceri. Aceștia vor putea beneficia de materiale suport (articole, carti, video, etc), de legături cu mentorii implicați în program. De asemenea, participanții cu proiectele cela mai valoroase vor avea posibilitatea să intre în legătură cu membrii RACC, Camera de Comerț Româno-Americană, New York, în format videoconferință, pentru a-și prezenta proiectele și pentru a putea stîrni, eventual, interesul acestora.
Asociația ICONIC Cluster a fost înființată în 2012 cu scopul de a reuni companiile new media din regiunea Nord-Est și alte companii specifice pentru a crea un microclimat deschis pentru inovație și noi produse și servicii digitale. Misiunea noastră este de a sprijini consolidarea colaborării, networking-ului și învățării în cadrul clusterului nostru și de a acționa ca furnizor de sprijin pentru inovare prin oferirea de servicii specializate și personalizate de sprijinire a afacerilor pentru a stimula activitățile de inovare, în special în IMM-uri. Printre membrii ICONIC se numără două universități (Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi) și 50 de companii private. ICONIC este membru al Platformei Europene de Colaborare a Clusterelor (ECCP). Scopul principal al Asociației ICONIC este de a promova conceptele specifice economiei digitale și a cunoașterii, în principal în rândul tinerilor, de a sprijini dezvoltarea durabilă a mediului economic, antreprenorial, social și cultural, de a promova spiritul antreprenorial în rândul tinerilor, la nivel local, regional, național și internațional.
Lasă un răspuns